Over deze wijn

Telmo Rodriguez Basa Rueda

Telmo Rodriguez Basa Rueda

Wit | Spanje | Castilië en León | 2018Basa wordt gemaakt door Telmo Rodrigues. Deze wijnmaker wordt wordt bestempeld als één van de jonge honden van de Spaanse wijnindustrie. Hij studeerde aan de universiteit van Bordeaux en later in de Rhône bij de beroemde August Clape. Hij was de wijnmaker van La Granja Senora De Remelluri, de bodega van zijn vader in Rioja. Hij is daar vertrokken om, wat sommigen zouden noemen, flying winemaker te worden . Telmo geeft er echter de voorkeur aan om zichzelf 'driving winemaker' te noemen.

Het wijngebied Rueda ligt als een plateau in het Spaanse landschap. Op een hoogte van 200 meter is het koeler en kunnen de Verdejo en de Sauvignon perfect langzaam rijpen.  Moderne witte vinificatie met inweking van de druivenschil, pneumatische persing met vervolgens een temperatuur gecontroleerde vergisting (14 graden) en een verblijf van 4 maanden op de lie. Deze Witte Wijn behoord tot één van onze best verkochten wijnen in het assortiment.

WijntypeWit
Jaar2018
Smaak

Telmo Rodriguez Basa is een heerlijke doordrinkwijn voor op terras of bij salades. In de mond elegant en met rondeur, sappig, fris en droog met mineralen in de afdronk.Veel droog exotisch fruit en de mooie balans tussen frisheid en complexiteit zijn ongekend bij deze wijn. Een fantastische witte wijn die naar meer doet verlangen.

 
DruivenrasVerdejo, Viura, Sauvignon Blanc.
GeurDe wijn is bijzonder aromatisch en stuift het glas uit. In het bouquet tonen van witfruit, citrus, bloesem, buxus en mineralen.
LandSpanje
StreekCastilië en León
WijnhuisTelmo Rodriguez
Alcohol %13%
GerechtHeerlijk bij salade met geitenkaas of gewoon als aperitief.
Serveren op7-9 C
Prijzen
Klik hier voor de website van Telmo Rodriguez
Artikelnummer2747
24 May 2019 om 15:05 uur wijn zeer bijzonder van smaak. goed te drinken bij verschillende gerechten of borrel
02 May 2017 om 15:02 uur Heerlijke wijn voor een leuke prijs
21 Dec 2014 om 09:10 uur Ideale wijn voor de borrel. Vrijwel iedereen vindt hem lekker
31 Aug 2014 om 16:59 uur Heerlijke wijn!
22 Dec 2013 om 09:32 uur Heerlijke wijn.