Weingut Van Volxem

Weingut Van Volxem - BuyYourWine.com
Weingut van Volxem, een van de leidende wijngoederen in het dorpje Wiltingen is, na de overname door Roman Niewodniczanski in 1999, in een tiental jaren uitgegroeid tot een topper. Deze telg uit het geslacht van Bitburger –u weet wel, van het bier- heeft sindsdien enorm in Van Volxem geïnvesteerd. Eerst veranderde hij de naam van het wijngoed. De vorige eigenaar, Peter Jordan, had het Weingut van Volxem omgedoopt in Jordan & Jordan. Niewodniczanski besloot om het wijngoed na zes jaar zijn oorspronkelijke naam weer terug te geven.
Niewodniczanski plantte zelfs druivenstokken aan in wijngaarden tussen de rijen in, omdat hij vond dat er te weinig stokken op een hectare stonden aangeplant. Ook de kelder en de installaties voor het wijnmaken werden aangepakt. 

Prachtige wijngaarden werden aangekocht om de kwaliteit van het wijngaardbezit verder te verbeteren. Het totale oppervlak van de wijngaarden is nu 26 hectare, waarvan 95% is beplant met riesling, uitsluitend in Steillagen op de allerbeste hellingen. De gemiddelde leeftijd van de stokken ligt boven de veertig jaar, zodat het niet vreemd is dat de wijnen een prachtige diepte en concentratie hebben. De oudste stokken staan in de wijngaard Wiltinger Gottesfuß en zijn 120 jaar oud. Ze staan zelfs op ongeënte wortelstokken, dus hebben deze geen Amerikaanse onderstok, zoals vrijwel alle druiven tegenwoordig hebben om ze tegen de verwoestende druifluis te beschermen. Ook in andere topwijngaarden zijn er bezittingen, zoals de Klosterberg, Kupp en de Scharzhofberg. 

De wijngaarden leveren slechts lage opbrengsten, niet meer dan rond de 35 hectoliter per hectare. De oogst van de druiven duurt vaak vanaf oktober tot december. In de kelder gisten de wijnen op klassieke, grote, houten foeders met gist van de druiven zelf. Alle zorgen, alle perfectie en de grote investeringen leveren wijnen op die tot de top van Duitsland mogen worden gerekend.

Klik hier voor de website van Weingut Van Volxem
Lees meer >

Er komen geen producten overeen met de selectie.