Chateau de Meursault

De oprichting van Château de Meursault dateert al uit de 11de eeuw en heeft een rijke geschiedenis. Ook heeft het landgoed door de jaren heen vele eigenaren gekend. Vanaf 1973 is het in handen gekomen van André Boisseaux, oprichter van de Patriarche/Kriter. Hij en zijn familie weten tot op de dag van vandaag raad en daad met deze prachtige wijngaarden. Het gehele kasteel werd gerenoveerd en vandaag de dag is Château de Meursault het grootste, maar ook nog eens het mooiste landgoed van de Bourgogne.

Indrukwekkende kelders

De wijngaarden van het landgoed zijn verdeeld over 60 hectare in Côte de Beaune en liggen in de dorpjes; Aloxe-Corton, Savigny-Lès-Beaune, Corton, Beaune, Volnay, Pommard, Meursault en Puligny-Montrachet. Het châteaux heeft indrukwekkende kelders die dateren uit de 12e, 14e en 16e eeuw en waren eigendom van monniken. Maar liefst 700.000 flessen en meer dan 2.000 vaten wijn kan men hier in kwijt

Onmiskenbaar terroir

Bij het maken van de wijnen wordt elk perceel apart behandeld. Zo worden alle typerende kenmerken van ieder terroir mooi weerspiegelt in de wijnen.

Lees meer >

9 artikel (en)

Laag naar hoog sorteren


9 artikel (en)

Laag naar hoog sorteren