Domaine de Guillaman

Domaine de Guillaman - BuyYourWine.com

Middenin de Franse Gascogne bevindt zich Domaine Guillaman. Een wijnhuis dat al 6 generaties lang in handen is van de familie Ferret. Dominique Ferret is de zesde en huidige generatie die het huis nu in beheer heeft. Op zijn veertigste heeft hij al meer dan twintig jaar ervaring in het maken van kwaliteitswijnen.

26 hectare aan schitterende wijngaarden

Hij heeft maar liefst 26 hectare aan wijngaarden, die prachtig gelegen zijn op de hellingen van de Gascogne. De bodem bestaat hier uit kalkhoudende klei, wat een ideale ondergrond is. De wijngaarden zijn nog erg jong en hebben een leeftijd tussen de 10 en 20 jaar. Door de regelgeving van de Vin de Pays kan hij een goede opbrengst behalen en is het ook mogelijk om de wijngaard op een economische en ecologische gezonde manier te beheren. Tussen de rijen van wijnranken staat afwisselend wel en geen bodembegroeing. Op deze manier krijgen de druiven meer aromatische kracht en wordt stress door watertekort vermeden.

Grote wijnkennis en passie

Op Domaine de Guillaman worden voornamelijk witte wijnen gemaakt van de druivensoorten colombard, ugni blanc, sauvignon blanc, gros manseng en petit manseng. Ondanks dat de druivenstokken nog erg jong zijn, weet Dominique Ferret met zijn grote wijnkennis en 20 jaar ervaring, prachtige wijnen neer te zetten. Heerlijke witte wijnen, die het huis al verschillende prijzen hebben opgeleverd op Concours Géneral Agricole van Parijs en de superprijs op het Concours des Vins de Gascogne van Eauze.

Lees meer >

Er komen geen producten overeen met de selectie.