Domaines Ott

Domaines Ott - BuyYourWine.comDomaines Ott De geschiedenis van het gerenommeerde wijnhuis Domaines Ott begon in 1896 toen landbouwkundig ingenieur Marcel Ott het plan opvat om vanuit een diep respect voor de natuur een wijnlandgoed op te zetten. Lange jaren van geduld en inzet resulteren in 1912 in de aankoop van het Domaine Château de Selle, in 1936 gevolgd door Domaine Clos Mireille en uiteindelijk het Domaines Château Romassan in 1956.

Domaines Ott - Chateau Selle

Deze 3 ‘Domaines Ott’ brengen de kwalitatief hoogstaande wijnen voort, waarmee de reputatie van de familie Ott al sinds 1930 over de landsgrenzen heen gaat. Vanaf 2009 leiden Christian en Jean-François Ott het Huis. Achterkleinkinderen van de stichter, die de aloude beginselen en het respect voor de natuur nog steeds hoog in het vaandel dragen. Geen wonder dat het fameuze wijnblad ‘Decanter’ het Wijnhuis Ott uitroept tot ‘de beste rosémaker ter wereld’.

Les Domaniers Rosé bekroond

Dat ‘Les Domaniers Rosé’ de award voor Rosé van het Jaar 2010 ontving, mag dan ook geen verrassing heten. Het is een perfect voorbeeld van de kenmerkende vastberadenheid ten Huize Ott om hoogstaande wijnen te produceren van oude en edele wijnstokken en traditionele vinificatiemethoden. Drie druivensoorten geven: ‘Les Domaniers Rosé’, de typische Provençaalse allure. De Cinsault zorgt voor finesse en body. De Grenache voegt warmte toe en de Syrah rondt de wijn af. Het resultaat is een bleek roze wijn, met het aroma van framboos en lavendel in de neus, een fruitige frisheid in de mond en accenten van perzik, abrikozen, witte bloesem en kruiden. Gekoeld tot 8 à 10 graden, is het de perfecte begeleider van oriëntaalse en Provençaalse gerechten, BBQ, witte vlees- en vissoorten, ansjovis, Aioli en bouillabaisse.


Klik hier voor de website van Domaines Ott
Lees meer >

6 artikel (en)

Laag naar hoog sorteren

6 artikel (en)

Laag naar hoog sorteren