Guigal

Guigal - BuyYourWine.com

Maison Guigal produceert al drie generaties schitterende wijn in het Rhônedal. De hoofdvestiging bevindt zich in het dorpje Ampuis, gelegen in de appellation Côte-Rôtie, zo’n 38 kilometer ten zijden van Lyon. Het kasteel dateert uit de 12e eeuw en werd in de 16e eeuw compleet gerenoveerd in reenaissancestijl. Men heeft maar liefst 60 hectare aan wijngaarden in het bezit, die ook nog zijn gelegen in verschillende appellations zoals Côte-Rôtie, Condrieu, Hermitage, Crozes-Hermitage en in Châteaueuf-du-Pape, Tavel en Gigondas. Ze bezitten ook Domaine de Bonserine en Vidal Fleury waar Etienne Guigal op 14-jarige leeftijd zijn eerste ervaringen opdeed. Hij maakte in totaal al 67 wijnoogsten mee. Vandaag de dag staat kleinzoon Philippe Guigal aan het roer als Oenoloog. Hij streeft naar de hoogst mogelijke kwaliteit.

Diep respect van vele wijncritici

Veel wijncritici delen diep respect voor dit wijnhuis. “De beste wijnmaker ter wereld”, zeggen Franse Journalisten. Daarnaast kent Robert Parker soms maar liefst 100 punten toe aan de wijnen van dit traditionele Maison. Dat is het hoogst haalbere en ongekend.

'La La' wijnen

Het huis maakt zowel rode als witte wijnen. Indrukwekkend zijn de ‘La La’- wijnen, zoals deze liefdevol genoemd worden. Deze zijn afkomstig van drie toplocaties; ‘La Turque’, ‘La Landonne’ en ‘La Moulin’. Bovendien is ‘La Doriane’Condrieu verreweg één van de beste witte wijnen uit Rhône. Ook maakt het huis fascinerende en toegankelijke wijnen voor iedere dag, waarmee wijnliefhebbers voor een aangename prijs een goede wijn in het glas krijgen.


Klik hier voor de website van Guigal
Lees meer >

3 artikel (en)

Laag naar hoog sorteren

3 artikel (en)

Laag naar hoog sorteren