Henry Fessy

Henry Fessy - BuyYourWine.comHenry Fessy begon in 1888 als negociant in St. Jean d'Ardieres, aan de voet van de Mont Brouilly, en inmiddels staat de derde generatie hier aan het roer. Bij de 100e verjaardag van het familiebedrijf besloten de broers Henry en Serge Fessy hun weelderige snor tot onderdeel van het logo en etiket te maken.

In de loop der jaren zijn percelen wijngaard aangekocht in de beste delen van de meeste Crus, Beaujolais Villages en Mâconnais. Bij elkaar zo'n 70 hectaren die beplant zijn met wijnstokken van gemiddeld 50 jaar oud. Dit stelt Henry Fessy in staat om karaktervolle wijnen te maken die zowel uit eigen wijngaarde komen als de unieke terroir van de verschillende appellations weerspiegelen.

De filosofie is dat de natuur het werk moet doen; er wordt alleen ingegrepen als dat nodig of nuttig is. Het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen in de wijngaard staat voorop en verder wordt er met de hand geoogst en bij vinificatie gestreefd naar expressief, aantrekkelijk fruit in harmonie met soepele tannines.

Een sterke reputatie is daarmee opgebouwd in de Parijse horeca. Maar ook de internationale vakpers weet de wijnen van Henry Fessy te waarderen. O.a. Winespectator, Decanter, Jancis Robertson en Robert Parker schreven lovende recensies die na te lezen zijn op de website van Henry Fessy. Met de kwaliteit zit het dus wel snor. 

Klik hier voor de website van Henry Fessy
Lees meer >

6 artikel (en)

Laag naar hoog sorteren

6 artikel (en)

Laag naar hoog sorteren