Baron Philippe de Rothschild

Baron Philippe de Rothschild - BuyYourWine.com

Château Mouton Rothschild, het wijnhuis van Baron Philippe de Rothschild, heeft al sinds 1933 een onveranderlijke visie: het maken van ’s werelds beste wijnen, elk in hun eigen categorie. Het grote succes zit achter het blenden van de wijn. Als ware kunstenaars weten zij met het blenden de perfecte smaak te creëren.  Daarbij komt ook veel technische ervaring kijken. Door combinatie van traditionele wetenschap, ervaren medewerkers, de modernste technologie, vakbekwaamheid, toewijding en de gaven van de natuur, worden er fraaie wereldse wijnen gemaakt op Château Mouton Rothschild.

Maar liefst 90 hectare wijngaarden

Het wijnhuis ligt aan de rand van de Médoc schiereiland, te midden van de wateren. Maar liefst 90 hectare aan wijngaarden siert hier het landschap. De Médoc wijngaard, die nog dateert uit de Romeinse tijd, bestaat nu uit ongeveer 16.500 hectare. Het ligt dichtbij een rivier, die de matige temperatuurverschillen in de grond en op het land, goed beïnvloedt. Ook profiteert de Médoc langs de noordelijke grens van het zeeklimaat van de Atlantische Oceaan.

De beste specialisten

Alles bij Château Mouton wordt uitgevoerd door de beste specialisten uit het veld. Het doorgeven van kennis en traditie staat dan ook hoog in het vaandel. Mannen en vrouwen die de Mouton maken, volgen elkaar generatie op generatie. Kennis en traditie worden dan ook steeds weer verbeterd, doordat er door de jaren heen de meest nieuwe technologieën worden toegepast.


Klik hier voor de website van Baron Philippe de Rothschild
Lees meer >

11 artikel (en)

Laag naar hoog sorteren


11 artikel (en)

Laag naar hoog sorteren