BRIX Chocolade

BRIX - BuyYourWine.com

BRIX Chocolade en wijn; een verbazingwekkend mooie combinatie! De natuurlijke tannines die zowel in wijn als in de cacaoboon zitten maken dat ze het beste in elkaar naar boven brengen. Waar je vaak chocolade gecombineerd ziet met zoete wijnen, combineert BRIX chocolade bij uitstek met droge wijnen.

De hoge kwaliteitschocolade van BRIX is speciaal ontwikkeld voor de combinatie met wijn. "BRIX - Chocolate for Wine" is er in 4 blends, waarbij de basis gevormd wordt door een speciale Ghanese cacaoboon. Deze boon bevat niet de bitters die cacaobonen doorgaans bevatten en staat bekend om zijn unieke rode fruit tonen.

Zowel chocolade als wijn bevatten anti oxidanten, die een positieve bijdrage leveren aan het voorkomen van hart- en vaatziekten. Deze combinatie van BRIX Chocolade met wijn is dan ook niet alleen om je vingers bij af te likken, maar ook nog gezond!

Het verhaal achter "BRIX - Chocolade for Wine" gaat over een Canadese longarts. Zijn conclusie was dat er geen chocolade te verkrijgen was die goed met wijn combineerde. Hij en zijn vrienden genoten regelmatig van goede rode wijn en aten daar vaak kaas bij. De tegenstrijd van de gezonde werking van de wijn met de vette kaas was voor hem de aanleiding om de combinatie van pure chocolade met wijn te gaan proberen.

Na diverse verschillende types chocolade te hebben geprobeerd, was hij niet tevreden met het aanbod. Of de chocolade was te zoet, of te bitter en complex dat het de wijn domineerde. Enig expermenteren later had hij 4 eigen "blends" ontwikkeld die nu BRIX chocolade heten. De eerste chocolade die perfect samen gaat met wijn!

De naam BRIX is niet alleen ontleend aan de vorm (een baksteen). Brix staat voor het suikergehalte in de druif; een belangrijk gegeven bij het maken van wijn.

Je gebruikt BRIX chocolade door er met de punt van een mes stukjes mee te "hakken". Zoals het hoort bij goede chocolade, valt deze in brokken uit elkaar. Neem eerst een hapje chocolade, dan een slok wijn en dan weer een hapje chocolade.

BRIX chocolade brengt het beste uit de wijn naar boven. Omdat de ene wijn de andere niet is, is er voor elk type wijn een passende BRIX Chocolade.

BRIX Chocolade

 

 • "Milk" (46% cacao)
  Een zachte, romige variant; de meeste zoete van de 4. Deze melkchocolade komt het meest tot zijn recht bij port, ijswijn, zoete witte wijn, rose en licht fruitige rode wijnen.
 • "Smooth Dark" (54% cacao)
  Een rijke chocolade die zacht genoeg is om met zoete of sprankelende witte wijnen of medium-body rode wijnen te combineren. Champagnes, Rieslings, Pinot Noirs en Vintage Ports worden door deze BRIX chocolade een nog grotere beleving.
 • "Medium Dark"  (60% cacao)
  Hoewel het cacaopercentage hoog is, is deze BRIX chocolade ingetogen genoeg om fruitige rode wijnen te versterken. Hun fruitige, aardse tonen komen hiermee extra naar de voorgrond. Heerlijk bij Merlot, Shiraz, Zinandel, Chianti of Rhone wijnen.
 • "Extra Dark" (70% cacao)
  Deze BRIX chocolade is zeer puur en daarmee opgewassen tegen de meest stevige rode wijnen. Door het hoge cacaopercentage wordt het fruit in wijnen met veel tannines. Behalve diepe, volle rode wijnen is deze chocolade heerlijk met cognac, armagnac, rum of whisky. Combineert het best met Cabernet Sauvignon, Bordeaux wijnen, Barolo's en Malbec. 
Lees meer >

5 artikel (en)

Laag naar hoog sorteren

5 artikel (en)

Laag naar hoog sorteren