Château Dereszla

Château Dereszla - BuyYourWine.com

Het Hongaarse Château Dereszla heeft één van de rijkste geschiedenissen van wijnhuizen in de streek Tokaj en gaat ver terug. Al in het jaar 1406 wordt de huidige kelder beschreven. In de 15e en 16e eeuw is de kelder zelfs in eigendom van het Hongaarse koningshuis. Pas in de 18e eeuw ontstaat de het huidige Château Dereszla.

Sinds het jaar 2000 is het in handen van een Franse familie, de familie D’Aulan. Zij zagen grote toekomst in het châteaux en besloten het nieuw leven in te blazen. Ze vernieuwden de systemen en maken sindsdien gebruik van de nieuwste technologieën. Uiteraard combineren ze dit met de traditionele manier van wijn maken. Naast wijngaarden in de regio Tokaj, hebben ze ook nog grote stukken land in het Franse Saint-Emilion, Champagne en in het Argentijnse Mendoza Valley.

De belangrijkste druivenrassen die op Château Dereszla worden verbouwd zijn furmint, hárslevelü en sárga muskotály. Mooie karakteristieke Hongaarse druivenrassen.  Ze maken prachtige wijnen onder de twee namen: Château Dereszla en Prince Tamás. En hun absolute vlaggenschip is de unieke Tokaji Eszencia, ook wel het vloeibare goud genoemd!

Lees meer >

5 artikel (en)

Laag naar hoog sorteren

5 artikel (en)

Laag naar hoog sorteren