Italië

Italië is een van de grootste wijn producerende landen ter wereld. Er worden al druiven geteeld sinds de Grieken hier in de 8e en 7e eeuw v.Chr.koloniën stichtten, maar het volle potentieel wordt pas sinds een jaar of dertig onderkend. Druiventelers hebben er eindelijk ontdekt dat het zelfs in de verzengende hitte van het uiterste zuiden mogelijk is om met de nieuwste technieken kwaliteitswijnen te produceren.

In het hele land zien Italiaanse wijnmakers nu het belang in van lage opbrengsten, van het terroir, van exacte technieken en van de eigen druivenrassen van het land. De lat komt steeds hoger te liggen, net als de prijzen voor de beste wijnen.

Italië heeft het lang moeten hebben van zijn rode wijn, maar de witte wijnen winnen snel aan kwaliteit; niet alleen de overbekende soaves en orvietos, maar ook een nieuwe golf spannende wijnen als Greco di Tufo en Fiano di Avellino. Eén ding is echter niet veranderd: Italianen vinden dat wijn vooral bedoeld is om gerechten te begeleiden en te verrijken.
Lees meer >

Artikel 1 t/m 20 van 841

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Laag naar hoog sorteren
Artikel 1 t/m 20 van 841

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Laag naar hoog sorteren