Barone Ricasoli

Barone Ricasoli  - BuyYourWine.comDe naam Barone Ricasoli is sinds 1141 met wijn verbonden. Daarmee is Ricasoli een van de oudste wijnhuizen van Italië en tevens een van de vier oudste wijndomeinen in de wereld die sinds de oprichting nog steeds door familie gerund wordt. Deze schat aan ervaring is te herkennen in hun unieke wijnen.

In de jaren '90 heeft Ricasoli enorm in de wijngaarden geïnvesteerd. Grote delen werden herplant en in samenwerking met de Universiteit van Florence en het experimentele instituut voor viticultuur in Arezzo werd een onderzoek gestart naar klonale selectie. Dat al deze investeringen nu hun vruchten afwerpen blijkt onder andere uit de resultaten die Francesco Ricalsoli boekte bij de inzending van zijn wijnen voor de Gambero Rosso 2009. 

De Casalferro 2005 werd beoordeeld met drie glaasjes en nam daarbij het stokje over van de vorige winnaar, de Chianti Classico Castello di Brolio. De Riserva Rocca Guicciarda ontving twee glaasjes van deze prestigieuze wijngids en ook de Chianti Classico Castello di Brolio 2005 werd hiermee bedeeld.

Klik hier voor de website van Barone Ricasoli
Lees meer >

Er komen geen producten overeen met de selectie.