Borgo Conventi

Borgo Conventi - BuyYourWine.com

Opgericht in 1975, dankt Borgo Conventi zijn naam aan de oude legende van Farra d'Isonzo: Graaf Strassoldo, bekend als de "Rizzardo," schonk een stuk grond aan de Monnik Basil. Op deze grond zouden de Dominicaanse vaders kloosters hebben gebouwd, die worden beschouwd als de eerste van een reeks in de provincie Farra d'Isonzo.

Door de wens om goede wijnen te produceren en gebruik te maken van het enorme potentieel van het grondgebied van de Collio Is kwaliteit altijd de voornaamste drijfveer in de bedrijfsfilosofie van Borgo Conventi geweest.

Op dit moment is het landgoed omringt door de vooruitstrevende wijnmakers van de Friuli regio, waarbij de aandacht vooral uit gaat naar de productiviteit van de wijngaarden, bebouwd met de traditionele rode en witte druiven van het gebied die als meest geschikte voor deze gronden worden gezien.

In feite was het begin bescheiden : slechts een paar hectare wijngaarden in de Collio, gelegen in de buurt van de villa op het landgoed en beplant met Chardonnay en Friulano, met een initiële productie beperkt tot ongeveer 10.000 flessen. In ongeveer dertig jaar is het landgoed sterk gegroeid, het toevoegen van elke nieuwe wijngaard vormt de basis voor een prestigieuze productie van witte en rode wijnen uit de Friuli regio.

Een belangrijke stap in de geschiedenis van Borgo Conventi werd gezet in 2001 toen de beroemde Toscaanse producent Ruffino  het landgoed kocht. De eeuwen ervaring en toewijding van Ruffino om altijd de beste kwaliteit te leveren leidde tot verdere vitaliteit en energie in Borgo Conventi.

Vandaag strekken de wijngaarden van Borgo Conventi zich uit over 40 hectare, verdeeld tussen twee van de belangrijkste DOC regio’s: Gorizia Collio en Isonzo.

De jaarlijkse productie is met driehonderdduizend flessen overschreden, verdeeld tussen DOC Collio, Isonzo DOC en IGT Venezia Giulia.

Lees meer >

6 artikel (en)

Laag naar hoog sorteren

6 artikel (en)

Laag naar hoog sorteren