Frescobaldi

Frescobaldi  - BuyYourWine.com

De familie Frescobaldi is van oorsprong een vermogende bankiersfamilie met belangrijke politieke en culturele contacten en een zéér lange historie. Al rond het jaar 1300 begon de familie met wijnmaken op het historische Tenuta di Castiglioni, nabij het beroemde Florence. Maar liefst 700 jaar schittert de naam Frescobaldi al in de Italiaanse wijnwereld. De wijnen vielen meteen in de smaak en werden erg geliefd, ook bij Michelangelo. Hij maakte schilderijen voor de familie in ruil voor wijn.

Meest gewilde wijnen

Tegenwoordig heeft Frescobaldi veel verschillende locaties in Toscane waar ze prachtige kwaliteitswijnen maken. Van Chianti tot Montalcini en Bolgheri. Een van hun meesterwerken en meest gewilde wijnen is de Messeto uit Bolgheri; deze wijn is vrijwel direct uitverkocht tegen waanzinnige prijzen zodra de nieuwe oogst beschikbaar is.

Unieke samenwerking

Bijzonder is ook dat de familie Frescobaldi zich begeeft op het gevangeniseiland Gorgona voor de Toscaanse kust. Hier leren ze gedetineerden mooie wijnen maken om zo beter te kunnen reïntegreren. Deze Gorgona wijnen zijn inmiddels erg gewild bij vele wijnliefhebbers


Klik hier voor de website van Frescobaldi
Lees meer >

2 artikel (en)

Laag naar hoog sorteren

2 artikel (en)

Laag naar hoog sorteren