Mezzacorona

Mezzacorona - BuyYourWine.com

Mezzacorona, opgericht in 1904, was één van de eerste coöperaties in Italië en is nog steeds het beste voorbeeld hoe de belangen van de boeren en het produceren van kwaliteitswijnen elkaar versterken. Inmiddels controleert dit bedrijf de productie van 2.400 hectoare wijngaard. Deze grote coöperatie ligt op de grens tussen Trentino en Alto Adige in het noorden van Italië. 

 

Kenmerkend voor deze streek is een behoorlijk gevarieerde aanplant met als bekendste druif de immens populaire Pinot Grigio. Ze bezit een enorm ledennetwerk van ruim 1500 wijnbouwers, een van de best verzorgde en modernste productiekelders in Italië en produceert een verbazingwekkende hoeveelheid wijn. Maar die omvang bedriegt, want ze behoren tot de beste en betrouwbaarste wijnen voor dagelijks gebruik. De pinot grigio is een schone, frissen en toegankelijke witte wijn. 

Tot het assortiment van Mezzacorona behoren naast Pinot Grigio's ook enkele bijzondere regionale rode specialiteiten zoals Lagrein, Marzemino en Teroldego Rotaliano.

Lees meer >

19 artikel (en)

Laag naar hoog sorteren
19 artikel (en)

Laag naar hoog sorteren