Over deze wijn

Follador Frizzante Piccolo, Prosecco 200 ml

Follador Frizzante Piccolo, Prosecco 200 ml

Mousserend | Italië | VenetoLet op! Afwijkend formaat!
Rijzende ster onder de mousserende wijnen: Prosecco uit Veneto. Prosecco is de naam van de wijn en van de druif waarvan deze vino frizzante is gemaakt. Vino frizzante geeft aan dat de wijn zachte belletjes heeft en niet bruist als een vino spumante. De mousse ontstaat volgens de charmat of cuve close methode. De basiswijn gaat met de zogenaamde tirage enkele dagen in een gesloten tank waar de fijne bubbels zich ontwikkelen. De witgele wijn geurt ingetogen naar appel en peer. In de smaak wordt het witte fruit aangevuld door het frisse van citrus. Deze milddroge, lichte wijn met zijn fijne bubbels is een vrolijk aperitief en een fantastische feestwijn.

WijntypeMousserend
SmaaktypeWit - Licht droog
SmaakEen milddroge, zacht mousserende wijn met ingetogen aroma's van appel, peer en citroen. Een lichte, verfrissende dorstlesser en feestwijn. Ook aan te raden als aperitief.
DruivenrasProsecco
LandItalië
StreekVeneto
WijnhuisFollador
Alcohol %10.5%
GerechtBorrelhapjes varierend van gezouten amandelen, olijven tot een toastje gerookte zalm, bij sandwiches en focaccia met spinazie of tonijn, hartige taart en ook bij een niet-zoete fruitsalade.
Serveren op7 - 9 graden
Prijzen
Klik hier voor de website van Follador
Artikelnummer1200885
11 Jan 2019 om 10:52 uur heerlijke prosecco, niet teveel "bubbels".
13 Sep 2016 om 12:45 uur Perfecte hoeveelheid en een goede smaak.\nNiet altijd nodig een prosecco kurkfles want deze is ook prima qua bubbels en smaak.
02 Aug 2016 om 13:15 uur heerlijke zachte prosecco, die minder "bruist"dan anderen. Wij houden daarvan. Echt heerlijk!
02 Aug 2016 om 13:15 uur heerlijke zachte prosecco, die minder "bruist"dan anderen. Wij houden daarvan. Echt heerlijk!
02 Aug 2016 om 08:04 uur Handig klein en zeer lekker flesje prosecco. Prima smaak en ideaal als je geen zin hebt in een grote fles.
  1. 1
  2. 2