Over deze wijn

Drostdy-Hof Adelpracht

Drostdy-Hof Adelpracht

Wit | Zuid Afrika | StellenboschDe Drostdy-Hof, een wijnhuis in een voormalig gerechtshof, ligt bij Tulbagh, zo'n 120 km van Kaapstad. De Drostdy-Hof Adelpracht is een Wine of Origin, de Zuid-Afrikaanse herkomstaanduiding, Tulbagh dat weer onder de Coastal Region, de West-Kaap valt. De Adelpracht is een late-harvest wine, een wijn gemaakt van laatgeoogste, suikerrijke chenin blanc. Zijn strogele kleur heeft een warme, gouden gloed. In de geur en smaak van deze volle, rijpe wijn vallen de intense aroma's van tropische vruchten op. De balans tussen zoet en zuur houdt de wijn opwekkend en doordrinkbaar. Koude-schilweking en een lage fermentatietemperatuur hebben ervoor gezorgd dat de wijn een maximum aan frisse, fruitige aroma's heeft. Voor liefhebbers van zoet een wijn om zo van te genieten. Ideale kaas- en dessertwijn.

WijntypeWit
SmaaktypeWit - Half zoet
SmaakEen friszoete wijn gemaakt van laatgeoogste, suikerrijke chenin blanc. De strogele wijn heeft intense aroma's van exotisch fruit. De balans tussen zoet en zuur houdt de wijn opwekkend en doordrinkbaar. Door die zoet-zuurbalans is de Adelpracht een aanrader bij curry's en Chinese gerechten, bij pittige (blauwe) kaas en frisse fruitdesserts. Voor liefhebbers van een zoetje is dit een wijn om zo van te genieten.
DruivenrasChenin Blanc
LandZuid Afrika
StreekStellenbosch
WijnhuisDrostdy-Hof
Alcohol %11%
GerechtDeze wijn is een perfecte begeleider van romige desserts zoals cheesecake, crème caramel en custard en bij desserts met fruit. Ook fantastisch bij pittige Oosterse gerechten en curries.)
Serveren op10 - 12 graden
Prijzen
Klik hier voor de website van Drostdy-Hof
Artikelnummer202720
08 Aug 2019 om 15:33 uur Top wijntje een zoete witte wijn voor na het eten , koud serveren
24 Jun 2019 om 14:08 uur Lekkere zoete witte wijn
22 May 2019 om 20:07 uur De geleverde wijn is niet lekker maar HEERLIJK
28 Dec 2018 om 09:58 uur het product is goed en ook lekker
13 Apr 2018 om 13:44 uur een heerlijke zoete witte wijn
  1. 1
  2. 2