Over deze wijn

Deutz Brut Classic

Deutz Brut Classic

Champagne | Frankrijk | ChampagneChampagne Deutz is opgericht in 1838 en één der oudste leden van het prestigieuze Syndicat des Grandes Marques. De Deutz champagnes hebben een eigen uitgesproken stijl met een perfecte harmonie van finesse, elegantie, een zeer fijne mousse en complexiteit. Het huis houdt tradities in ere, maar werkt ook met de modernste technologieën om deze eigen stijl te behouden. In Frankrijk staat Champagne Deutz op alle wijnkaarten van de 2- en 3 sterren Michelin restaurants. Ook in Nederland erkennen steeds meer restaurants de uitmuntende kwaliteit van dit champagnehuis.

De sleutel tot de uitgesproken stijl van de Deutz Brut Champagne Classic, is het gebruik van topkwaliteit druiven die o.a. afkomstig zijn van de beste grand cru’s uit het gebied rondom Marne. Vrijwel geen andere wijnproducent betrekt zo’n groot percentage druiven van de hoogstgewaardeerde wijngaarden (94 van de 100 punten). Deutz Brut Champagne Classic is een assemblage van verschillende jaargangen. Elk jaar wordt een bepaalde hoeveelheid gereserveerde wijn (20-40%) toegevoegd aan de assemblage, met als doel de champagne een gelijk niveau in kwaliteit en stijl te geven. Bewaartijd is 1-2 jaar.

WijntypeChampagne
SmaaktypeWit - Licht droog
SmaakDeze droge champagne heeft een elegante, fijne mousse. De frisheid van de Chardonnay voegt zich mooi samen met de rijke smaak van de Pinot Noir tot een volle wijn met mooi geïntegreerde aroma’s en een zijden structuur. De wijn is mooi rond met een intense fruitige afdronk.
Druivenras1/3 Pinot Noir, 1/3 Chardonnay, 1/3 Pinot Meunier
KleurDeze brut champagne heeft een intens gouden kleur en een zeer fijne mousse (signatuur van Deutz).
GeurDe Deutz Champagne Brut geurt naar witte bloemen, meidoorn bloesem, aroma’s van toast, marsepein en gerijpte vruchten zoals appels en peren.
LandFrankrijk
StreekChampagne
WijnhuisDeutz
GerechtDe Deutz champagne is ideaal als aperitief, zeer goede combinatie met tarbot en zalm, gevogelte en wit vlees.
Serveren op8 - 10°C
PrijzenRobert Parker 90 punten
Klik hier voor de website van Deutz
Artikelnummer1
29 Dec 2016 om 17:31 uur Volle ronde wijnen, heerlijk bij de steak
07 Dec 2016 om 10:34 uur Ziet er goed uit, prima flesje