Over deze wijn

Veuve Clicquot Brut Carte Jaune

Veuve Clicquot Brut Carte Jaune

Champagne | Frankrijk | ChampagneVeuve Clicquot bestaat sinds 1772. Destijds opgericht door Philippe Clicquot, nu qua grootte de nummer twee in de wereld.

 

Als Francois Clicuot, zoon van de oprichter Philippe Clicquot, in 1805 plotseling overlijdt, neemt zijn 27 jarige weduwe ('veuve") Clicquot de teugels van het familiebedrijf in handen. Bijzonder, want daarmee werd ze een van de eerste zakenvrouwen uit haar tijd. Het was Madame Clicquot die het champagne merkt buiten Frankrijk introduceerde. 

 

Om de champagne kristalhelder te krijgen verzon Madame Clicquot in 1816 als eerste de pupitre, een wijnrek waarin de wijn op zijn kop rijpt en het bezinksel van bestorven gistcellen zich in de flessenhals verzamelt, waarna de flessenhals wordt bevroren en verwijderd. Men noemt dit remuage.

 

Als eerbetoon aan Madame Clicquot werd in 1972 de Veuve Clicquot Business Woman Award opgericht, een prijs voor vrouwen met lef, vastberadenheid en een ondernemende geest.

WijntypeChampagne
Druivenras60% pinot noir, 33% chardonnay, 7% pinot meunier, 
LandFrankrijk
StreekChampagne
WijnhuisVeuve Clicquot
Alcohol %12%
GerechtAls aperitief maar gaat ook uitstekend bij bijvoorbeeld een Thaise salade of geroosterde zeeduivel met verse pasta.
Prijzen
Klik hier voor de website van Veuve Clicquot
Artikelnummer55000
18 Oct 2016 om 05:23 uur perfect