Over deze wijn

Rocca Torri D'oro Primitivo di Manduria DOC

Rocca Torri D'oro Primitivo di Manduria DOC

Rood | Italië | Puglia | 2017Deze stoere krachtpatser is afkomstig van de familie Rocca. Een wijnmakersfamilie in hart en nieren die al sinds het begin van de negentiende eeuw prachtige traditionele Italiaanse grootheden voortbrengt. Op een prachtige en ideale plek in het hart van Salento, niet ver van de kust, richtte Francesco  Rocca het wijnhuis met veel enthousiasme op. Jaren later raakte zijn zoon Angelo ook besmet met het wijnvirus en in 1936 voegde hij zich officieel bij het wijnhuis. De wijngaarden werden door de jaren heen flink uitgebreid en er werd een schitterende kelder gebouwd om de wijnen optimaal in conditie te laten rijpen. 
 
Tegenwoordig is de kleinzoon van Francesco, Ernesto Rocca, samen met zijn zonen Paolo, Marco, Luca en Matteo verantwoordelijk voor dit prachtige familiebedrijf. Met verschillende wijngaarden in de regio en het ideale klimaat met veel invloeden van zee, lukt het ze elk jaar weer om traditionele wijnen van constante kwaliteit en hoog niveau te maken. Mede dankzij de enorme passie en het zorgvuldige beheer van de wijngaarden. Naast de passie voor wijn heeft deze actieve familie ook een grote liefde voor paarden. Ze hebben een toonaangevende draf- en renpaardenfokkerij onder hun hoede, een hobby die ook steeds meer uitgroeit tot grote successen. 
 
Primitivo di Manduria
Primitivo di Manduria is een wijn gemaakt van de zeer traditionele Italiaanse druivensoort primitivo en de wijn is vernoemd naar de gelijknamige gemeente Manduria in de regio Tarente. In Puglia vindt u nog authentieke wijnen met een geheel eigen karakter, gemaakt van inheemse druiven zoals bijvoorbeeld deze druif. In Californië noemt men de druif Zinfandel en in Kroatië Mali Plava?. Toch gaat het om dezelfde druivensoort die eeuwen geleden voor het eerst werd gepland in Puglia. Het bijzondere van deze druif is dat men tweemaal per jaar kan oogsten. De eerste oogst noemt men dan ook wel de primi. De druif kreeg dan ook de naam Primitivo vanwege de vroege rijping. Primitivo di Manduria is een van de oudste van de vijftien DOC's die de hiel van Italië rijk is. Het zoetere broertje van deze wijn, de Primitivo di Manduria Dolce Naturale, kreeg in 2010 de DOC status toegekend.

WijntypeRood
Jaar2017
Smaak
De wijn is vol en goed in balans met de zuren en tannines. Door de maar liefst 18 maanden lange luxe behandeling op hout komt er een heerlijke elegante en verfijnde smaak naar voren. De minutenlange afdronk is vol en fruitig met een klein vleugje kruiden.
 
Druivenras
Primitivo
 
Kleur
Donker paarsrood van kleur.
 
Geur
Uitbundig bouquet van kersen, bessen, viooltjes, tabak en lichte minerale tonen.
 
LandItalië
StreekPuglia
WijnhuisRocca
Alcohol %15%
Gerecht
Kaas, wild, vleesgerechten.
 
Serveren op
16-18° C.
 
Houdbaarheid5 Jaar.
Artikelnummer721001
Er zijn nog geen beoordelingen van dit product.