Wijn uit Nieuw Zeeland

Hoewel Nieuw-Zeeland nog erg jong is in de wijnwereld zonder een lange historie, heeft het in korte tijd toch een belangrijke en wereldberoemde plek weten te veroveren. Met name door de heldere fruitige en frisse  sauvigon blanc en pinot noir, is het land zeer bekend geworden.

Ideale ligging

Nieuw Zeeland lijkt zo ver zuidelijk te liggen dat de Nieuw Zeelanders vanaf hun voordeur bijna een stukje van Antartica zouden kunnen afhakken om hun sauvignon blanc te koelen. In plaats daarvan liggen Nieuw Zeelandse wijnbouw gebieden op een overeenkomstige breedtegraad als het areaal van Washingtons wijnland tot Paso Robles, Californië. De sleutel tot het plezierige klimaat is de matigende invloed van de Tasman zee aan de westkant en de Stille Oceaan in het oosten.

Belangrijkste gebieden

Het warmste deel van het Noorder eiland huisvest chardonnay, cabernet sauvignon, merlot en cabernet franc. Verder zuidelijk richting Hawkes Bay nemen sauvignon blanc en pinot noir het stokje over. De lievelingsdrank van de Kiwi's is chardonnay zonder hout, een wijn die de fruitigheid van Californische versies met de structuur van de Franse combineert. Chardonnay, sauvignon blanc, riesling en pinot noir domineren de koelere wijngaarden van het Zuidereiland. De noordelijke helft van het eiland is de plek waar je sauvignon blancs met grapefruit aroma zult vinden die de wereldmarkt in vuur en vlam hebben gezet, maar wijnkenners schenken de meeste aandacht aan de zuidelijke helft. Waar het gebied Central Otago wel eens het op een na beste gebied in de wereld voor pinot noir kan worden.
Lees meer >

Artikel 1 t/m 20 van 56

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Laag naar hoog sorteren
Artikel 1 t/m 20 van 56

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Laag naar hoog sorteren