Ramos Pinto

Ramos Pinto  - BuyYourWine.com

Het Portugese Ramos Pinto bestaat al sinds 1880 en is destijds opgericht door Adriano Ramos Pinto. Het huis werd al snel bekend door hun innovativiteit en ondernemendheid, wat hand in hand samen ging met de goede kwaliteit van wijn en port. Dit heeft er voor gezorgd dat Ramos Pinto aan het begin van de 20ste eeuw verantwoordelijk was voor de helft van de wijnexport naar Zuid-Amerika. Het wijnhuis is eigenaar van de wijngaarden Quintas do Bom Retiro, Quintas da Urtiga, Quintas dos Bons Ares en Quintas da Ervamoira. Gebieden die totaal zo’n 360 hectare aan wijngaarden beslaan, wat zeer bijzonder is voor een producent om zoveel te hebben. Een teken dat Ramos Pinto een grote controle heeft over de kwaliteit van de druiven. Door het perfectioneren van haar wijnen creëert men een uniek bouquet met een eigen handtekening.

Speciale zorg van het wijnhuis

Onderdeel van deze ondernemende strategie is de speciale zorg die Ramos Pinto als sinds het begin besteed aan de verpakking en de promotie van de wijnen. Zo worden promotionele uitingen ontwikkeld door de beste kunstenaars. Een goed voorbeeld is "The Kiss", welke nu in het Museum of Modern Art in New York hangt.

Grondlegger van Tawny port

De bijzondere Tawny portwijnen waar Ramos Pinto om bekend staat zijn ondernemer de Reserva Adriano; genoemd naar de grondlegger Adriano Ramos Pinto, de 10 jaar oude Tawny Quinta de Bom Retiro en de 30 jaar oude Tawny port, welke een blend is van meerdere portwijnen die decennia lang in de Ramos Pinto kelders in Vila Nova de Gaia hebben gerijpt.

Bijzondere port

Een zeer bijzondere port met een verhaal is de Late Bottled Vintage; deze port wordt bij Ramos Pinto ongefilterd gebotteld, wat niet gebruikelijk is in Portugal. Door het ongefilterd bottelen ontwikkelt de LVB zich verder op fles, behoudt hij zijn volle fruitkarakter en kan tevens zeer lang ouderen.


Klik hier voor de website van Ramos Pinto
Lees meer >

13 artikel (en)

Laag naar hoog sorteren13 artikel (en)

Laag naar hoog sorteren