Ramos Pinto

Ramos Pinto  - BuyYourWine.com

Ramos Pinto is een belangrijk bedrijf geweest in de recente historie van de Douro. Grondlegger Adriano Ramos Pinto richte in 1880 het bedrijf Ramos Pinto op. Gelegen in de Douro Vallei in Portugal, staat Ramos Pinto niet alleen bekend om de specialisatie in Tawny port, maar was het ook het eerste wijnhuis wat kwalitatief hoogstaande stille Portugese wijn uit de Douro vallei introduceerde.

 

Ramos Pinto is razendsnel bekend geworden door haar innovatieve en ondernemende strategie. Het is hun doel te zorgen voor controle en kwaliteit van het gehele productieproces. Vandaar ook dat Ramos Pinto eigenaar is van de wijngaarden (Quintas) do Bom Retiro, da Urtiga, dos Bons Ares en Ervamoira. Deze gebieen beslaan in totaal zo'n 360 ha. Het is zeer bijzonder voor een port en wijnproducent om zoveel wijngaarden in eigen beheer te hebben. Voor Ramos Pinto betekent dit dat ze een grote controle heeft over de kwaliteit van de druiven. Door het perfectioneren van haar wijnen creert Ramos Pinto unieke nectar met een eigen handtekening.

 

Onderdeel van deze ondernemende strategie is de speciale zorg die Ramos Pinto als sinds het begin besteed aan de verpakking en de promotie van de wijnen. Zo worden promotionele uitingen ontwikkeld door de beste kunstenaars. Een goed voorbeeld is "The Kiss", welke nu in het Museum of Modern Art in New York hangt.

 

De bijzondere Tawny portwijnen waar Ramos Pinto om bekend staat zijn ondernemer de Reserva Adriano; genoemd naar de grondlegger Adriano Ramos Pinto, de 10 jaar oude Tawny Quinta de Bom Retiro en de 30 jaar oude Tawny port, welke een blend is van meerdere portwijnen die decennia lang in de Ramos Pinto kelders in Vila Nova de Gaia hebben gerijpt.

 

Een zeer bijzondere port met een verhaal is de Late Bottled Vintage; deze port wordt bij Ramos Pinto ongefilterd gebotteld, wat niet gebruikelijk is in Portugal. Door het ongefilterd bottelen ontwikkelt de LVB zich verder op fles, behoudt hij zijn volle fruitkarakter en kan tevens zeer lang ouderen.

 

 

 


Klik hier voor de website van Ramos Pinto
Lees meer >

11 artikel (en)

Laag naar hoog sorteren


11 artikel (en)

Laag naar hoog sorteren