Over deze wijn

Ruffino Vin Santo del Chianti, Serelle 375 ml

Ruffino Vin Santo del Chianti, Serelle 375 ml

Dessertwijn | Italië | Toscane | 2013De oogst van deze dessertwijn vindt plaats van september tot laat in oktober. Nadat de druiven geperst en ontsteeld zijn vindt een uiterst langzame fermentatie plaats in 225 liter eikenhouten vaten bij 15/17 C tot en met maart. Daarna laat men de wi jn 3 jaar rijpen in eikenhouten vaten van 225 liter. De wijn is amberkleurig met gouden accenten.

SoortWit - Edel zoet
WijntypeDessertwijn
Jaar2013
SmaakHet aroma van deze dessertwijn is intens en uitbundig met tonen van gedroogd en geconfijt fruit, hazelnoten, honing en karamel. De smaak is krachtig, vol, delicaat en geurig. De wijn is aangenaam zoet, goed in balans, met een verleidelijke lange afdronk van druiven en gedroogde abrikozen.
DruivenrasMalvasia Del Chianti, Trebbiano Toscano
LandItalië
StreekToscane
WijnhuisRuffino
Gerecht"Deze Vin Santo past heel goed bij desserts met amandelspijs, vijgen, dadels en deegwaren. In Italië wordt hij bij het dessert gedronken bij Panforte, een specialiteit uit Sienna: harde droge cake met amandelspijs. Ook een ideale combinatie is het harde koekje "Cantucci" genaamd: een keihard koekje dat in de Vin Santo wordt gedoopt en daardoor wat zachter geworden ook als dessert wordt gegeten."
Serveren op14 - 16 graden
Prijzen
Klik hier voor de website van Ruffino
Artikelnummer203424
16 Sep 2014 om 19:22 uur Jaargang 2012: Jaargang 2011: Jaargang 2010: Jaargang 2009: Mooie Vin Santo tegen een redelijke prijs