Spanje

Rioja is het beroemdste wijngebied van Spanje. De druif die hier regeert, is de tempranillo, die in de handen van de goede wijnmakers van Rioja een hypnotiserende wijn kan geven. Naast tempranillo staat de DOCa drie andere rode wijn druiven in rioja toe: garnacha tinta, mazuelo (alias cariñena) en graciano. Zo'n 90 procent van de wijn uit Rioja is rood en het grootste deel daarvan is een blend van tempranillo en garnacha tinta. Tempranillo op zichzelf kan licht van kleur en rijk aan tannine en zuren zijn, dus blenden wijnmakers hem met de robuuste garnacha tinta voor meer body. De uiteindelijke blend creëert complexe, aardse aroma's met sporen van leer en rode kersen. Witte wijn en rosé nemen slechts 10 procent van de productie van Rioja voor hun rekening. Viura, malvasia en garnacha blanca zijn de witte druiven, terwijl er een heerlijke droge rosé wordt gemaakt van garnacha tinta.


Rías Baixas, in het noordwesten van Spanje, was een slaperig wijngebied tot de wereld een voorliefde voor albariño ontwikkelde. Die ene druif neemt nu meer dan 90 procent van de wijnproductie van het gebied voor zijn rekening. De wijn ervan lijkt op een lichtere versie van viognier uit het Rhônedal, een en al perziken en abrikozen en heeft in de handen van een getalenteerd wijnmaker een perfecte zuurgraad.

Het gebied Priorat is echt iets voor liefhebbers van sonnoma zinfandel, amarone of Zuid Australische shiraz. De streek is rotsachtig, afgelegen en bergachtig. De druiven - vooral garnacha tinta (grenache), cariñena en cabernet sauvignon - moeten er vechten om te overleven en produceren krachtige smaken en volop natuurlijke suikers. 
Lees meer >

Artikel 1 t/m 20 van 428

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Laag naar hoog sorteren
Artikel 1 t/m 20 van 428

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Laag naar hoog sorteren