Bodegas del Jaro

Bodegas del Jaro - BuyYourWine.comBodega del Jaro ligt in Pesquera del Duero, het fameuze dorp in het hart van de Ribera del Duero, waar ook de beroemde Tinto Pesquera vandaan komt, een van de grote wijnen van de streek. De bodega is de eerste wijnbezitting van de familie Osborne. Zij kozen een van de mooiste wijngaarden van Ribera del Duero uit voor dit bijzondere project. Het landgoed, Finca El Quiñón heeft een totale omvang van 108 hectare. Van deze 108 hectare zijn er 65 met druiven beplant. 60 hectare met dé druif van de streek, tempranillo ofwel tinta del pais, en daarnaast 2,5 hectare cabernet-sauvignon en merlot

De bodega, waar de druiven worden verwerkt en de wijnen rijpen, bevindt zich op de Finca zelf. Het gebouw werd ontworpen door een architect uit de Rioja, D. José Ignacio Rodríguez Fernández, die een gebouw ontwierp in een landelijke en traditionele stijl, aangepast aan de omgeving en met een voldoende capaciteit om de druiven van de Finca en de andere wijngaarden op een perfecte manier te verwerken, op een manier die past bij de traditionele werkwijze van de bodega en het karakter van de wijnen.

De wijngaarden profiteren van de hoogte waarop deze streek zich bevindt. Ze liggen tussen de 745 en 800 meter hoogte, en dat zorgt door de nachtelijke afkoeling, vooral in het najaar, voor druiven en wijnen met een intense, aromatische kracht. Zelfs in de zomermaanden kan de temperatuur in de wijngaarden dalen van 35 graden overdag tot 12 à 15 graden gedurende de nacht.

De plek waar de druiven verwerkt worden, in de bodega, bevindt zich op de Finca zelf. De oogst is volledig traditioneel, alle druiven worden met de hand geplukt. Ze worden naar de bodega vervoerd in kistjes van 15 kilo, om de druiven niet te kneuzen bij het transport. Bij binnenkomst van de druiven vindt een verdere selectie plaats op selectietafels, om alle mindere druiven te elimineren en alleen de beste druiven in de gistingsvaten te laten belanden. Ook de gistingsvaten zijn klein van omvang, om de druiven van de verschillende percelen apart te kunnen vinifiëren. Het levert wijnen op van een bijzondere kwaliteit, modern, met alle traditionele kenmerken van de klassieke Ribera del Duero.
Klik hier voor de website van Bodegas del Jaro
Lees meer >

1 artikel (en)

Laag naar hoog sorteren

1 artikel (en)

Laag naar hoog sorteren