Veelgestelde vragen - FAQ

Hoe zoek ik wijnen?
Op soort: klik bovenaan op een soort naar keuze. Bijvoorbeeld ‘Rode Wijn’. Op wijnhuis: kies in het linker uitklapmenu een wijnhuis of klik op een naam in de lijst met landennamen. Op land of op prijs: maakt u een keuze in de zoekfuncties aan de linkerkant van uw scherm. Specifiek zoeken: Typ uw zoekterm in het zoekvenster bovenin en klik op zoeken. U kunt natuurlijk ook ons bellen of een e-mail sturen. Wij helpen u graag verder!

Hoe bestel ik?
Klik op de knop 'Bestel'. Op de bestelpagina vult u het gewenste aantal in. Controleer uw bestelling en klik op ‘Verder met bestellen’ of op 'Verder Winkelen'. U kunt bij BuyYourWine.com bestellen door een account aan te maken, dit is echter niet noodzakelijk, u kunt ook zonder account bestellen. In beide gevallen vragen wij onder andere om uw naam, adres, e-mail en betalingsgegevens. U geeft aan of u onze nieuwsbrief wenst te ontvangen. De toegang tot uw account is beveiligd met een door u gekozen wachtwoord. Klik, als uw gegevens correct zijn, op ‘Verder met bestellen’. Controleer uw afleveradres en kies wederom ‘Verder met Bestellen’. Selecteer de gewenste betaalwijze en vul, indien gewenst, tekst in voor de ontvanger van de wijn. Vink ‘akkoord gaan met de Algemene Voorwaarden’ aan en verklaar boven de 18 jaar te zijn. Uw bestelling is definitief als u op ‘Nu afrekenen’ klikt.

Hoe bestel ik wijn voor vrienden, kennissen of relaties?
U wilt uw vrienden, kennissen of relaties verrassen? Wij leveren de wijn volgens afspraak op tijd en het juiste adres af. U geeft eenvoudigweg ons het juiste afleveradres op bij uw bestelling.

Prijzen
Al onze prijzen zijn inclusief de verschuldigde BTW.

Hoe kan ik betalen?
U kunt een bestelling betalen met Ideal, een creditcard, Paypal, Afterpay (achteraf betalen, u betaalt aan Afterpay en dus niet rechtstreeks aan ons). Voor zakelijke aankopen kunt u gebruik maken van Afterpay Zakelijk, dit kan direct online en u kunt hiervoor uiteraard ook nog even contact met ons opnemen. Dit kan telefonisch 035 76 76 076 of per email (info@BuyYourWine.nl).

Bij het bestellen via Afterpay ontvangt u na ontvangst van de bestelling een betaalverzoek van Afterpay. U hebt dus als u kiest voor Afterpay een betaalverplichting aan hen en niet aan ons.

Wijn kopen en veilig betalen
Bij BuyYourWine betekent wijn kopen veilig winkelen. Dit omdat wijnen afgerekend worden in een beveiligde omgeving.

Hoe kan ik een order annuleren?
Als u uw bestelorder wenst te annuleren, nadat u deze op onze site reeds heeft bevestigd, stuurt u ons dan een email met deze annuleringsopdracht.

Hoe wijzig ik de valuta?
Dat kan niet. Omdat we voornamelijk in Europa leveren, hanteren wij alleen de Euro.

Wanneer wordt mijn wijn geleverd?
Als u van ons een bevestigingsmail heeft gekregen van uw bestelling, dan wordt de levering in gang gezet. Het is ons streven om uw bestelling binnen 3 werkdagen te leveren. Het kan voorkomen dat een product niet op voorraad is, wij zullen dan contact met u opnemen.

Hoeveel kost het transport?
Transportkosten zijn 5,95 euro per bestelling in Nederland en België, ongeacht het aantal flessen of dozen. Bij bestellingen boven de 45 euro is het transport gratis.

Wie verzorgt het transport?
Onze verzendingen worden verzorgd door PostNL of door onze eigen koeriersdienst. Voor zendingen die via PostNL worden geleverd gelden 2 aflever pogingen inclusief buren levering. Mocht aflevering na deze 2 pogingen niet succesvol zijn dan komt de levering retour en zullen wij telefonisch of schriftelijk (email) contact met u zoeken. In geval van levering met eigen koeriersdienst treden wij voor levering met u in contact.

Help
Onze Consumentenservice doet er alles aan om uw vraag binnen 24 uur te beantwoorden. Mocht u echter nog geen boodschap aan ons hebben gericht, kijkt u dan eerst in deze FAQ-sectie, omdat daarin de meeste antwoorden staan op de meestgestelde vragen.

Bedenktijd/Herroepinsrecht

U heeft het recht om binnen 14 dagen na ontvangst van de levering nog van de koop af te zien. Mocht u van dit recht gebruik willen maken dan komen de rechtstreekse kosten van retourzending voor uw rekening. Indien u gebruik wilt maken van uw herroepingsrecht, verzoeken wij u - voor een snelle en gemakkelijke afhandeling - een email te sturen aan klantenservice@BuyYourWine.com met daarin de retourneer-reden en eventueel een toelichting. Het geven van de reden en toelichting is overigens niet verplicht. U kunt ook kiezen om gebruik te maken van het Europese modelformulier. Vervolgens kunt u de goederen terugsturen naar het adres aangegeven op de pagina Over Ons. U heeft na herroeping 14 dagen de tijd om de producten terug te sturen. BuyYourwine.com zal het volledige aankoopbedrag (inclusief eventuele verzendkosten voor de heenzending) binnen uiterlijk 14 dagen na de herroepingsmededeling terug betalen. BuyYourWine.com mag wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of dat u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. U dient voorzichtig met de retour te sturen goederen om te gaan, eventuele beschadigingen kunnen wij bij u in rekening brengen. Geopende flessen zijn niet meer verkoopbaar, waardoor de waardevermindering 100% is.

U kunt de wijn retoursturen naar: 

BuyYourWine.com
Zuidergracht 21-30
3763LS Soest

 
Voor het retourzenden/herroepen vragen wij u het BuyYourWine formulier voor herroeping in te vullen.
 

Garantie
De wettelijke garantie is van toepassing. Mocht een product niet voldoen aan wat de consument in alle redelijkheid ervan mag verwachten, dan kan de consument zich tot BuyYourWine.com wenden en zal zij in onderling overleg naar een oplossing gezocht worden met als uiterste oplossing restitutie van het aankoopbedrag.

Klachten
Voor klachten over onze producten of op ons verkoopproces kunt u contact opnemen met de BuyYourWine Klantenservice. Dit kunt u zowel telefonisch 035 7676076 als per email Klantenservice@BuyYourWine.com doen. Onze medewerkers helpen u graag verder.

Is uw klacht na contact met onze klantenservice niet verholpen? Dan kunt u deze schriftelijk indienen bij BuyYourWine. Stuur uw klacht onder vermelding van uw naam, adres, woonplaats en klantnummer of bestelnummer naar het adres vermeld op de pagina Over Ons. Zodra we uw brief hebben ontvangen, sturen we u een ontvangstbevestiging. Een definitief antwoord ontvangt u binnen zeven kalenderdagen na de ontvangstbevestiging, en uiterlijk binnen 14 dagen na verzending van uw klacht. Tevens kunt u uw klacht voorleggen aan de Geschillencommissie via het Europees ODR Platform (http://ec.europa.eu/consumers/odr/).

Als een door de consument ingediende klacht/geschil niet of niet naar tevredenheid door BuyYourwine.com wordt opgelost kan de consument deze bij de Geschillencommissie Thuiswinkel worden ingediend. Dit kan door de www.sgc.nl te bezoeken.

Wie is BuyYourWine?
In het gedeelte van de site 'Over ons' op de homepage vindt u een uitgebreide beschrijving van het bedrijf BuyYourWine en de mensen erachter.

Is BuyYourWine betrouwbaar?
Ja! 100% We zullen er alles aan doen om u daarvan te overtuigen! Het bedrijf is bij de Kamer van Koophandel ingeschreven waar alle gebruikelijke informatie beschikbaar is.