Wijncursussen

BuyYourWine werkt samen met De Eerste Soester Wijnschool

De Eerste Soester Wijnschool, onderdeel van het wijninstituut “het Wijncoachingbureau Marja van Beek” dat opgericht is in 2008, is gespecialiseerd in het geven van landelijk erkende wijncursussen, wijnproeverijen, wijnmasterclasses en wijnevenementen. Het slagingspercentage ligt zeer hoog, mede door het werken in kleine groepen! Geen zaaltjes in hotels of restaurants, geen grote klaslokalen, maar een professionele goed geoutilleerde proefruimte.

Het docententeam bestaat uit gecertificeerde wijndocenten voor de opleidingen voor de landelijke SWEN/SDEN*-examens als het Wijnvignet, de Wijnoorkonde en het Wijnbrevet die leiden naar de vinologenopleiding aan de Wijnacademie. Daarnaast zijn er met regelmaat Nederlandse sommeliers in De Eerste Soester Wijnschool om een masterclass over een wijnstijl of wijnstreek te geven!

Wil je meer leren over wijn?
Kom dan naar de Eerste Soester Wijnschool en volg hier een van de vele wijncursussen. De Eerste Soester Wijnschool heeft een wijncursus voor iedereen, dus ook zeker voor jou!

Lees hieronder meer over de proeverijen en de verschillende cursussen, de opbouw, de inhoud en de prijzen.

*Wat betekent SWEN/SDEN? Het keurmerk SDEN heeft SWEN per 1 oktober 2015 vervangen. SDEN staat voor ‘Stichting Dranken Examens en Normering’ en heeft als uitgangspunt een gecontroleerde strikte scheiding tussen opleiden en het afleggen van een examen. Zodoende krijgen de diploma’s van 1 tot en met 5 een gecertificeerde status.

SDEN is dranken breed. Naast wijn worden er ook examens voor gedistilleerd en bier ondergebracht. Diploma’s behaald onder SWEN examens worden tot 1 januari 2016 erkend door SDEN.
Overigens zullen studenten en kandidaten niets van de verandering gaan merken. De prijzen en de zwaarte van de examens blijven ongewijzigd. Reeds behaalde diploma’s op basis van de SWEN normering blijven hun waarde behouden. Echter, SWEN diploma’s die zijn afgegeven na 1 januari 2016 zullen niet meer worden erkend voor o.a. het Slijtersbasisdiploma, Slijtersvakdiploma en als toelatingsbewijs voor de Vinologenopleiding.

- See more at: http://www.smaakvanwijn.com/courses/wijncursussen/#sthash.X3fUoPzP.dpuf