Boekenhoutskloof

Boekenhoutskloof - BuyYourWine.comDe wijngaarden van Boekenhoutskloof liggen in het Zuid Afrikaanse Franschhoek. De Semillon, Syrah en Cabernet Sauvignon behoren tot de top van Zuid Afrikaanse wijnen. Onder de namen Wolftrap en Procupine Ridge produceert Boekenhoutskloof een aantal aantrekkelijk geprijsde wijnen.

Marc Kent is de energieke wijnmaker en vennoot van Boekenhoutskloof en is een vast waarde in de wijn scene van Franschhoek. Hij blijft echter nooit lang op een plek. Zijn vernieuwende geest heeft de ooit verborgen regio op de lijst van beste wijngebieden van het land gezet. Naast kwaliteit speelt echter ook diversiteit een belangrijke rol. Kent kijkt dan ook veel naar andere gebieden als Sommerset West. Boekenhoutskloof is een vooraanstaande producent van syrah wijnen met een vol, donker karakter, maar produceert ook voortreffelijke klassieke cabernets en rode samengestelde bewaarwijnen. De Chocolate Block, een krachtige maar stijlvolle blend van syrah, grenache, cabernet sauvignon, cinsaut en viognier, is er populair, evenals de Wolftrap, een leuke, rode wijn met dapper Zuid Afrikaanse karakter.

De Plattergids 2012 leverde Boekenhoutskloof een unieke prestatie. De drie topwijnen kregen elk de maximale waardering van 5 sterren, Wolftrap white werd Super Quaffer van het jaar en Boekenhoutskloof werd gekozen tot Winery of the year.
Lees meer >

1 artikel (en)

Laag naar hoog sorteren

1 artikel (en)

Laag naar hoog sorteren